Pasaulinė pinigų savaitė

Pasaulinė pinigų savaitė

   Kovo 20-26 dienomis Lietuvoje bei kitose 80 pasaulio valstybėse buvo minima Pasaulinė pinigų savaitė. Šio renginio veiklas Lietuvoje koordinuojanti institucija yra Lietuvos bankas. Savaitės renginių tikslas -  įvairaus amžiaus vaikams ir jauniems žmonėms kalbėti apie finansus, skatinant finansinio raštingumo idėją ir siekti, kad vaikai mokėtų tvarkyti savo pinigus ir išmintingai  su jais elgtųsi, gebėtų tinkamus priimti finansinius sprendimus atsižvelgdami į aplinką ir visuomenę.
   Atsižvelgę į savaitės temą mokykloje organizavome veiklas, skatinančias finansinį raštingumą, Pirmąją savaitės dieną stenduose buvo patalpinta medžiaga, informuojanti apie Pasaulinę pinigų savaitę, trumpai supažindinanti su pinigų istorija ir pagrindiniais pajamų šaltiniais. Taip pat pagamintos kortelės Pinigų savaitės, kurios šūkis „Mokytis. Uždirbti. Taupyti“, dalyviams. Socialinių įgūdžių klasės mokiniai stebėjo ir aptarė video pamoką „Pinigų istorija“ ir praktiškai atliko užduotis, nagrinėdami vieną iš svarbiausių pinigų savybių – dalumą.  Jaunimo klasėse aptarėme peržiūrėtą vaizdo pamoką „Kaip sutaupyti finansinį rezervą“, prisiminėme, kokius mokesčius mokame.

pinigai2
   Antradienį visi mokėsi žaisti Monopoly BID. Trečiadienį ir ketvirtadienį mokiniai stebėjo ir aptarė vaizdo pamokas apie pajamų rūšis, biudžeto planavimą. Visi draugiškai dalyvavome virtualioje ekskursijoje Kauno pinigų muziejuje kartu su e.gidu. Nuotoliniu būdu besimokantiems mokiniams klasių valandėlių metu, per ekonomikos pamokas taip pat kalbėta apie finansinį raštingumą, o medžiaga patalpinta Moodle aplinkoje.
   Savaitę, skirtą finansinio raštingumo įgūdžiams plėsti, užbaigėme Monopoly BID čempionatu.  I-III vietų nugalėtojai apdovanoti specialiai tam paruoštais prizais. Vaišinomės saldainiais.