Vasaros stovykla „Aš ir mano miestas“

Vasaros stovykla „Aš ir mano miestas“

    2022 m. birželio 21-28 dienomis vyko tęstinė vaikų poilsio socializacijos stovykla „Aš ir mano miestas“. Vaikams buvo suteikta galimybė tobulinti bendravimo įgūdžius, įgyti pasitikėjimo ir labai smagiai leisti laiką kartu. Stovyklos metu vyko pirmos pagalbos ir saugaus elgesio gamtoje, prie vandens telkinių mokymai.

sto2 Mokiniai mokėsi atpažinti pavojingas situacijas, kaip suteikti pirmąją pagalbą skęstančiajam ar traumą patyrusiam asmeniui. Centro psichologė mokė, kaip atpažinti savo jausmus, emocijas, kaip suprasti kitą žmogų ir kaip išdrįsti kalbėti. Mokiniai orientacinių varžybų metu keliavo po Trakus, plačiau susipažino su istorinėmis vietomis, karaimų ir totorių tautų papročiais, tradicijomis, tautiniu ir kulinariniu paveldu bei kepė karaimų pyragą „Kiubėtė“.

sto3 Praktinių užsiėmimų metu mokiniai bendradarbiavo, kūrė nesudėtingus suvenyrus skirtus Trakų miesto 700-ojų metų jubiliejui. Stovyklos uždarymas ir rezultatų aptarimas vyko prie Galvės ežero, kurį vainikavo plaukimas laivu.

Diana Kosovskienė
direktorės pavaduotoja ugdymui, biologijos mokytoja