Dalyvavome respublikinėje stažuotėje - konferencijoje

Dalyvavome respublikinėje stažuotėje - konferencijoje

    Trakų suaugusiųjų mokymo centro atstovės: direktorė Loreta Ruškevičiūtė, direktorės pavaduotojos ugdymui Daiva Raščiauskienė ir Diana Kosovskienė, socialinė pedagogė Ina Pavlova, psichologė Raminta Mickevičiūtė spalio 30 d. dalyvavo Kaišiadorių suaugusiųjų mokyklos organizuotoje respublikinėje  stažuotėje - konferencijoje  „SUAUGUSIŲJŲ BENDRAVIMAS IR BENDRADARBIAVIMAS SIEKIANT EMOCINIO SAUGUMO” tema  „Socialinių ir emocinių kompetencijų ugdymas: Kaip lavinti suaugusiųjų mokymąsi pagal atnaujintą ugdymo programą”. Stažuotės dalyviai -  suaugusiųjų mokymą vykdančios ugdymo įstaigos: Kaišiadorių suaugusiųjų mokykla, Vilniaus mokymo centras,  Trakų suaugusiųjų mokymo centras, Panevėžio suaugusiųjų ir jaunimo centras.
sta 3

    Stažuotės metu vyks keturi susitikimai, kurių metu bus diskutuojama kaip bendrauti ir bendradarbiauti su suaugusiais siekiant emocinio saugumo, dalijamasi patirtimi bei pristatomos naujovės apie suaugusiųjų mokymą (-si).
    Pirmojo susitikimo metu Kaišiadoryse mokymo įstaigos pristatė savo veiklą. Buvo skaitomi pranešimai bei diskutuojama temomis “Bendravimo iššūkiai - moralės klausimai, bendravimo taisyklės ir aplinkos kultūra”, „Nuotolinis mokymasis – šių dienų perspektyva“ bei šiuo metu ugdymo įstaigoms bene aktualiausia tema „Pasirengimas ugdymo turinio atnaujinimui“.
sta2
    Po pranešimų ir diskusijų vykome į Kaišiadorių suaugusiųjų mokyklos Pravieniškių skyrių, kur susipažinome su skyriaus ugdymo organizavimo ypatumais, klausėme  mokinių pranešimus.
    Konferenciją vainikavo eksursija po Kaišiadorių kraštą, kurios metu aplankėmė įžymias Kaišiodorių krašto kultūros ir istorijos vietas.

Trakų suaugusiųjų mokymo centro
direktorės pavaduotoja ugdymui
Daiva Raščiauskienė